Każdy chce, aby spożywany obiad był smaczny, pożywny i zdrowy. Nie ma tutaj drogi na skróty – aby danie spełniło te 3 kryteria, musi być przygotowane z dobrej jakości składników i z zachowaniem odpowiednich standardów. Oczywiście nie bez znaczenia jest też talent kulinarny! Dziś postanowiliśmy wyjaśnić, dlaczego w naszym Barze Easy Rider nie stosujemy półproduktów, przygotowując codziennie obiady dla firm.
Działamy w branży gastronomicznej już od wielu lat i doskonale zdajemy sobie sprawę z tego, że zdrowe posiłki to podstawa odpowiedniego żywienia. Dlatego wiele uwagi przykładamy do tego, aby wytworzone przez nas dania spełniały walory nie tylko zdrowych, ale też urozmaiconych i estetycznie podanych potraw – zarówno dla klientów stołujących się w naszym barze, jak i dla firm w postaci posiłków regeneracyjnych.
Wszystkie surówki dostępne w naszym menu są wykonywane od podstaw – ze świeżych warzyw, dostarczanych nam do lokalu każdego dnia. Nie kupujemy tzw. gotowców dla gastronomii, gdyż doskonale wiemy, że warzywa szybko tracą jędrność. Poza tym im dłużej leżą zapakowane i przetworzone, tym większa szansa, że stracą wszystkie wartości odżywcze znajdujących się w nich składników.
Zarówno gołąbki, kluski śląskie, pyzy, kotlety mielone, rolady, pieczeń, jak i inne dania są poddawane obróbce termicznej na bieżąco – każdego dnia przygotowujemy je sami ze świeżo dostarczonego mięsa. Podobnie, jak w przypadku surówek, nie wspomagamy się tutaj półproduktami. Co więcej, każdy klient może zobaczyć, jak powstaje jego porcja pierogów – z ciasta i nadzienia, które robimy sami. Nie używamy nawet maszyny do klejenia pierogów, każda porcja to dzieło rąk ludzkich, dlatego są tak pyszne i smakują, jak u mamy lub babci!
Podam jeszcze kilka przykładów – sos pomidorowy, sos pieczeniowy/po usmażonych roladach i pieczeni, sos pieczarkowy – wszystkie te dodatki, które podbijają smak obiadów dla pracowników, przygotowujemy sami od początku do samego końca. Podobnie serwowane zupy – są gotowane na wywarze z mięsa i zabielane śmietaną, która dodaje im charakteru.
I to jest nasz cel, aby posiłki, które oferujemy naszym klientom, nie były produkowane z półfabrykatów. Nie idziemy na skróty, gdyż zależy nam na zadowoleniu i zdrowiu naszych klientów. Najlepszym dowodem na to, że nasza filozofia się sprawdza, jest tak długa obecność na gliwickim rynku oraz liczne grono stałych i zadowolonych fanów naszej kuchni. Jesteśmy dumni z tego, że nasze wysiłki są doceniane każdego dnia. Zawsze świeże posiłki to nasze motto!
Zapraszamy serdecznie do składania zamówień w naszym Barze Easy Rider – oferujemy Klientom zdrowe i smaczne obiady firmowe z dowozem w Gliwicach bez półproduktów!
Każdy chce, aby spożywany obiad był smaczny, pożywny i zdrowy. Nie ma tutaj drogi na skróty – aby danie spełniło te 3 kryteria, musi być przygotowane z dobrej jakości składników i z zachowaniem odpowiednich standardów. Oczywiście nie bez znaczenia jest też talent kulinarny! Dziś postanowiliśmy wyjaśnić, dlaczego w naszym Barze Easy Rider nie stosujemy półproduktów, przygotowując codziennie obiady dla firm.
Działamy w branży gastronomicznej już od wielu lat i doskonale zdajemy sobie sprawę z tego, że zdrowe posiłki to podstawa odpowiedniego żywienia. Dlatego wiele uwagi przykładamy do tego, aby wytworzone przez nas dania spełniały walory nie tylko zdrowych, ale też urozmaiconych i estetycznie podanych potraw – zarówno dla klientów stołujących się w naszym barze, jak i dla firm w postaci posiłków regeneracyjnych.
Wszystkie surówki dostępne w naszym menu są wykonywane od podstaw – ze świeżych warzyw, dostarczanych nam do lokalu każdego dnia. Nie kupujemy tzw. gotowców dla gastronomii, gdyż doskonale wiemy, że warzywa szybko tracą jędrność. Poza tym im dłużej leżą zapakowane i przetworzone, tym większa szansa, że stracą wszystkie wartości odżywcze znajdujących się w nich składników.
Zarówno gołąbki, kluski śląskie, pyzy, kotlety mielone, rolady, pieczeń, jak i inne dania są poddawane obróbce termicznej na bieżąco – każdego dnia przygotowujemy je sami ze świeżo dostarczonego mięsa. Podobnie, jak w przypadku surówek, nie wspomagamy się tutaj półproduktami. Co więcej, każdy klient może zobaczyć, jak powstaje jego porcja pierogów – z ciasta i nadzienia, które robimy sami. Nie używamy nawet maszyny do klejenia pierogów, każda porcja to dzieło rąk ludzkich, dlatego są tak pyszne i smakują, jak u mamy lub babci!
Podam jeszcze kilka przykładów – sos pomidorowy, sos pieczeniowy/po usmażonych roladach i pieczeni, sos pieczarkowy – wszystkie te dodatki, które podbijają smak obiadów dla pracowników, przygotowujemy sami od początku do samego końca. Podobnie serwowane zupy – są gotowane na wywarze z mięsa i zabielane śmietaną, która dodaje im charakteru.
I to jest nasz cel, aby posiłki, które oferujemy naszym klientom, nie były produkowane z półfabrykatów. Nie idziemy na skróty, gdyż zależy nam na zadowoleniu i zdrowiu naszych klientów. Najlepszym dowodem na to, że nasza filozofia się sprawdza, jest tak długa obecność na gliwickim rynku oraz liczne grono stałych i zadowolonych fanów naszej kuchni. Jesteśmy dumni z tego, że nasze wysiłki są doceniane każdego dnia. Zawsze świeże posiłki to nasze motto!
Zapraszamy serdecznie do składania zamówień w naszym Barze Easy Rider – oferujemy Klientom zdrowe i smaczne obiady firmowe z dowozem w Gliwicach bez półproduktów!